Tomatplantor

Förra veckan fick jag och Johan några tomatplantor av hans syster. Hon hade flera stycken nämligen och var snäll nog att dela med sig, så vi tog tacksamt emot! Som tur är har vi fönster och balkong i söderläge, så de har stått i vårt vardagsrumsfönster och växt till sig den senaste veckan, men de har växt så galet snabbt att nu har de blivit alldeles för stora för sina krukor. 

Eftersom min hälsa för dagen inte är på topp skickade jag iväg Johan till Plantagen och Biltema där han handlade nya, större krukor och även pinnar för att kunna stötta upp de där långa, gängliga växterna. Jag satte igång direkt när han kom hem, att kravla runt ute på balkongen klarar man fast man är sjuk! Nu är de i alla fall omplanterade och står utomhus i solen för att växa till sig ordentligt. Enligt väderleksrapporten ska det blir under 10 grader i natt, så jag klurar på ifall de kanske ska stå inne över natten... Jag är sämst på det här med växter och plantering, men jag har lyckats Googla mig till att de ska vänja sig i början. Sen är jag också lite rädd för blåsten, jag vill inte att de ska blåsa omkull eller gå i sönder, de är ganska sköra. Imorgon är jag liksom inte hemma på hela dagen, vem ska då hålla koll på dem? Haha, vilken hönsmamma jag är, till några plantor...
 
Här är de i alla fall. Den närmst i bild är en lite mindre sort. Johans syster hade totalt odlat tre olika sorter, men två av dem var så lika så vi är inte säkra ifall vi fått tre olika eller två av samma sort. Återstår att se när de väl mognat, de har olika färg nämligen.
 

islabbe.blogg.se
RSS 2.0